Courses

Nutritionspsykologi - Hur vi tänker om mat och hur mat påverkar hur vi tänker


Time
19.2.2025 - 5.3.2025

Price
149.00 €

Enroll


Course information

Subject
Psychology
Location
Online course
Last enrollment date
9.2.2025
Lecturer
Österberg Peter
Contents

Hur vi tänker om mat och hur mat påverkar hur vi tänker.

Kursens innehåll

Mat är vilket ämne som helst som konsumeras och som ger energi och näring till vår kropp och hjärna och som därmed påverkar människans utveckling under en livslängd och över generationer. En del säger att näringslära är mer komplicerat än raketforskning. Andra säger att mat och näring är väldigt politiskt. Psyket är det hjärnan gör och kan delas i flera olika fakulteter som alltid samverkar. Det betyder att motivation, emotioner och kognition interagerar när vi tänker. Människan har en förmåga att tänka rationellt men använder inte alltid den förmågan.

Målet med kursen

Att ge deltagarna en ökad förståelse om:
● vad näring är och hur näring påverkat vår arts utveckling över lång tid.
● av vad psyket gör.
● Hur vi tänker på näring och hur näring påverkar hur vi tänker.


Målgrupp
Alla intresserade.

Undervisningsspråk
svenska

Lärare
Peter Österberg
Fil Dr. i psykologi, speciellt prospektivt tänkande och nutritionspsykologi.


Tidtabell och avgifter


ons19.2.202515-17
to20.2.202515-17
ons26.2.202515-17
to27.2.202515-17
ons5.3.202515-17

Plats: Distansföreläsningar på Zoom

Avgift

149 €  

Du kan betala avgiften med nätbetalning efter anmälningen. Om betalaren är någon annan än deltagaren, till exempel företag, kan du hoppa över nätbetalning genom att stänga webbläsaren. I så fall skickar vi fakturan till den faktureringsadressen du gav.



Tilläggsupgifter

Tina Martins
tina.martins@vaasankesayliopisto.fi